Διαδρομή 1

Αθήνα - Επίδαυρος - Ναύπλιο - Μυκήνες - Λουτράκι - Αθήνα

Αθήνα - Επίδαυρος - Ναύπλιο - Μυκήνες - Λουτράκι


Read More

Διαδρομή 2

Αθήνα - Αράχωβα - Δελφοί - Χαλκίδα - Αθήνα

Αθήνα - Αράχωβα - Δελφοί - Χαλκίδα


Read More

Διαδρομή 3

Αθήνα - Ιστορικό κέντρο - Σούνιο - Πειραιάς

Αθήνα - Ιστορικό κέντρο - Σούνιο - Πειραιάς


Read More

Διαδρομή 4

Αθήνα - Μετέωρα (ενδείκνυται 2ήμερη διαμονή)

Αθήνα - Μετέωρα


Read More

Αθήνα - Μετέωρα

 1. Μια εκδρομή που αξίζει πραγματικά τον κόπο να πραγματοποιήσει κανείς, αφού συνδυάζει φυσική ομορφιά, αλλά και πολιτιστική περιήγηση στα απομεινάρια της Βυζαντινής Ελλάδας. Ένα πραγματικά υπέροχο και μοναδικό στον κόσμο μεγαλοπρεπές τοπίο, ανακηρυγμένο από την UNESCO σε προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας.

  Μετέωρα 2. ΜετέωραΗ εκδρομή μας θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί από την Αθήνα, ενώ λόγω απόστασης προτείνουμε να συνδυαστεί με διανυκτέρευση στη γειτονική Καλαμπάκα. Μια μικρή στάση στο μνημείο του Λεωνίδα, στις φημισμένες Θερμοπύλες, όπου δόθηκε η ιστορική μάχη των 300 κατά των Περσών. Προσεγγίζοντας την περιοχή των Μετεώρων, σταθμεύουμε πρώτα στην αρχαία πόλη της Καλαμπάκας, όπου θα γευματίσουμε στα παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής με συντροφιά τη μοναδική θέα που προσφέρουν οι πελώριοι βράχοι, στην σκιά των οποίων είναι χτισμένη η περιοχή.Στην Καλαμπάκα μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε τον βυζαντινό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, αλλά και να περιηγηθούμε στα τοπικά μαγαζιά όπου θα ανακαλύψουμε μια μεγάλη ποικιλία από μοναδικά ξυλόγλυπτα και χάλκινα χειροποίητα είδη.

  Μετέωρα

 3. Το επόμενο πρωί είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στη μοναστική πολιτεία των Μετεώρων -το μεγαλούργημα αυτό της φύσης και του ανθρώπου. Θα επισκεφθούμε τα 6 από τα 24 συνολικά μοναστήρια και θα θαυμάσουμε τους ανεκτίμητους βυζαντινούς θησαυρούς όπως σώθηκαν και διατηρήθηκαν μέσα στους αιώνες.

  Μετέωρα

  Μετέωρα
Back to Top